top of page

HISTORIEN BAK

Badepsykologen ble til som et resultat av en personlig reise som startet midt i pandemien. Nye bekjentskaper og nye interesser førte meg etter hvert inn i min første badstue-opplevelse hvor jeg vekslet mellom å sitte i den varme badstuen og hoppe ut i den kalde fjorden. Jeg merket raskt hvor godt jeg hadde det i kroppen, hvor mye bedre jeg sov etterpå og hvordan stressnivået mitt ble senket. Etter flere slike opplevelser ble jeg nysgjerrig på hva dette kom av, og jeg begynte å lese. Som psykolog er jeg vant til å lese forskning, og jeg er godt trent i å finne relevant litteratur for det jeg ønsker å fordype meg i. Det viste seg etter litt detektivarbeid at forskningen på dette er ganske mangelfull, men lovende. Det så fra litteraturen ut som at det var bading i det kalde vannet som kunne være virksomt for den psykiske helsen, men personlig synes jeg at hele opplevelsen blir ganske mye bedre hvis jeg kan nyte varmen fra badstuen i tillegg.

 

I en god samtale med en venn lanserte jeg ideen om å tilby dette som en del av et behandlingsopplegg for folk flest. Jeg tenkte at både å være i gruppe, bading i kaldt vann og relevant informasjon om mestring av den aktuelle problemstillingen kunne være virksomt i sin helhet - fordi både gruppebehandling og det vi kaller en psykoedukativ tilnærming har god støtte i forskning og viser gode resultater for flere psykiske lidelser. Fordi dette er første gangen noe som dette blir tilgjengelig på markedet er tjenestene i stadig utvikling og veien blir litt til mens vi går. Badepsykologen brenner for å hjelpe flest mulig på et lavest mulig nivå, og drømmer om å tilby noe som alle kan ha nytte av. Gi oss gjerne en tilbakemelding dersom du har forbedringsforslag! 

Quicksand font.png

PERSONEN BAK

Mitt navn er Caroline Emilie Tellefsen. Jeg er utdannet psykolog ved Universitetet i Bergen og jobber fulltid pluss litt til som psykolog i ulike deler av helsetjenestene. Jeg har erfaring innenfor allmenn- og psykosefeltet gjennom arbeid både på døgn- og polikliniske avdelinger i hovedsak for voksne.

 

Jeg har alltid vært nysgjerrig på mennesker og hvordan vi er satt sammen, og har etter hvert skjønt at andre kan ha bruk for noe av kunnskapen jeg har tilegnet meg både for å hjelpe seg selv, forstå seg selv og andre eller for å dekke egne behov for ny kunnskap. I april 2020 startet jeg derfor instagramprofilen PsykiskhelseCaro hvor jeg får mulighet til å utfolde meg kreativt samtidig som jeg får delt psykologisk kunnskap med de som av ulike grunner er interessert i det. 

Jeg er heldig og har fått utdelt en kreativ sans som gjør at jeg stadig kommer på nye ideer som jeg kan leke meg med, og noen av de settes faktisk ut i livet - sånn som PsykiskhelseCaro og nå også Badepsykologen. Velkommen på laget om du vil, jeg gleder meg til å bli kjent med deg og støtte nettopp deg på reisen du er på! 

Klem fra Caroline

Caroline-3252.jpg
Caroline-3082.jpg
bottom of page